in

Szabó Gyula bevallotta: “erre a képességemre nem volt szükség”

A Kérem a következőt! magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Pannónia Filmstúdió készített. Eredeti címe helyett a sorozatot gyakran Dr. Bubó néven említik, mivel főhőse egy bagoly orvos, aki az erdőlakó állatok bajait kezeli ki, többnyire kevés sikerrel.

A mese főhőse, Dr, Bubó a közkedvelt Szabó Gyula hangján szólal meg.

Az akkori animációs filmekben a legjobb színészek kölcsönözték a hangjukat a figuráknak. A Kérem a következőt!-ben a doki hangja Szabó Gyula volt, Ursulát Csala Zsuzsa tette élővé, a Csőrmestert Bodrogi Gyula szinkronizálta, Teknőc Ernőt pedig Gyenge Árpád. Detre Annamária, Kaló Flórián, Körmendi János, Rátonyi Róbert szintén a hangjukat adták a rajzfilmhez.

“Szabó Gyula akkor már nagyon sok mindenben szerepelt – mesélte Ternovszky Béla,rendező -, és tudott volt róla, hogy remekül tud a hangjával bánni.

A legendás huhogás

“Játszottam már Mici mackót a rádióban, a Kék Madár kutyáját a színházban, Frakkot a tévében – voltam már sánta nyúltól kezdve törpeautóig majdnem minden. Megannyi ‘előtanulmány’ Bubóhoz.” – mondta Szabó.

“Pontosan úgy tudok huhogni, mint egy bagoly, ám erre a képességemre nem volt szükség, így csak kollégáimat szórakoztathattam vele a felvétel szünetében.” – mesélte Szabó Gyula

Várjuk a véleményed

Ezért késett éveket a Vízipók-csodapók bemutatása

A brit toplistán a Macskafogó