in

Pityke őrmester – íme a teljes sorozat

Pityke őrmester - íme a teljes rajzfilm

Pityke őrmester – íme a teljes sorozat.

A Pityke vagy Pityke őrmester a rendőrséget népszerűsítő magyar televíziós rajzfilmsorozat, amely 1979-ben készült a Belügyminisztérium megbízásából, és 1981-ben mutatták be először.

Íme az Epizódlista

Kukucs barlang

Kukucs a Zsiráf őrssel kirándulásra indul, és Szöszivel egy barlangba esnek, szerencsére náluk van Pityke őrmester URH adó-vevője. A mentés során Pityke egy kőrözött bünözőt is lefülel.

Rabló-pandúr

Pityke őrmester egy bankrabló után nyomoz, aki profi módon különböző közlekedési eszközökön menekül. Amikor egy tricikli nyomra bukkan, remek ötlete támad, hogyan tudná barátai segítségével leggyorsabban elkapni a tettest.

A látszat csal

Pityke őrmester egy közveszélyes szélhámost üldöz, aki különféle álruhába öltözve és maszkírozva csap be embereket. Pityke a kutyák és Kukucs segítségével leleplezi a tolvajt.

A nyár veszélyei

Pityke őrmester különböző manőverekkel próbálja eltéríteni a gyerekeket attól, hogy egy daru tetejéről leugráljanak. Pityke leleményessége menti meg a gyerekeket.

Ruha teszi az embert

Pityke a strandon ellopott ruhák után nyomoz, és a károsultak segítségével azonosítja a tolvajt. Végül a betörőt rajtacsípi Kukucsék lakásában betörés közben.

Pityke szabadnapja

Pityke szabadnapos, kirándulni indul Marcipánnal. Útközben két gyereket vesz fel, majd egy autóstoppos férfit, akit később ki akarja rabolni, de az őrmester tettenérést eszközöl.

Nézd meg itt

Pityke világszáma

A cirkuszban a pereces, miközben adogatja a perecet jobbra-balra, a nézők zsebéből villámgyorsan kiemeli a különböző értéktárgyakat. Pityke, amint megpillantja a computerteremben a pereces arcát, rögtön felismeri. Pityke és társai, Marcipán és Csusza a cirkuszban elfogják a tolvajt.

Nézd meg itt

Hasonmás

Kukucs feldúltan panaszolja Pitykének, hogy a dühös madártulajdonosok őt gyanúsítják a madarak kieresztésével. Pityke kinyomozza, hogy a madarakat Kukucs hasonmása engedte szabadon.

Iskolabajnokság

Kukucs meghívja Pitykét és Katit az iskolabajnokság döntőjére. Kukucs csapata az első félidőben a kapus hibája miatt “leszerepel”. Pitykének kell közbe avatkoznia, hogy a játék rendben menjen. Kukucs csapata megnyeri a bajnokságot.

Nézd meg itt.

Kukalovagok

A játszótérre csövesek csapata tódul. Kukucsot és Szöszit belegyömöszölik egy kukába, a lámpákat széttörik, a madarak fészkét ledobálják, egyszóval törnek-zúznak. Szerencsére Pityke feltalálja magát és lefüleli a garázdálkodókat.

A kerékpár nem trapéz

A Zsiráf örs biciklitúrára indul, amikor Pityke őrmester szolgálatban van. Marcipánnal azonnal utánuk ered, hogy felügyelje biztonságukat, mert az előérzete az súgja, hogy a közlekedési szabályok betartásában a gyerekek nem jeleskednek. Bizony nem is csalódik.
Nézd meg itt.

Kutyavásár

Jelentés érkezik az őrszobába, Pityke őrmesternek ki kell derítenie, ki a tettes. Egy szélhámos egyazon kutyát több embernek is elad. Végül Marcipán segítségével sikerül.

Nézd meg itt

Nem mind arany, ami fénylik

Egy titokzatos, láthatatlan tolvaj járja a környéket és lovasít meg mindent, ami csillogó. De vajon hogyan fognak a nyomára bukkanni? Pitykének szerencsére erre is akad egy ravasz terve.

Nézd meg itt

Várjuk a véleményed

Így indult Kukori és Kotkoda: a figurák igazán jól sikerültek

A legjobb retró mesék

A legjobb retró mesék