in

A legjobb retró mesék

A legjobb retró mesék

A legjobb retró mesék címmel összeállítást készitett a femcafe.hu.

Ki ne emlékezne a kora esti tévézésekre, kedvenc meséink főcímdalára vagy a kacagtatóan mókás, ám mégis rengeteg tanulságot hordozó epizódokra? Következzenek a legjobb retró mesék, melyeken generációk nőttek fel. – áll az anyag felvezetőjében.

A nagy ho-ho horgász

A Csukás István és Sajdik Ferenc által írt mese, melyet Dargay Attila és Füzesi Zsuzsa rendezett, két főszereplője a kitartó Nagy ho-ho-horgász és elmaradhatatlan segítője, hűséges barátja a Főkukac. A mindössze 2 évadnyi, összesen 26 részből álló magyar animációs mesefilmet 1982-ben mutatták be, ám igazán ismerté csak a 100 Folk Celsius 1986-os slágere tette a mókás és izgalmas kalandokat bemutató 8 perces részeket.

Pom Pom meséi

Paróka, szobafestő pemzli, kifordított egyujjas kesztyű vagy pamutbojt? Igazából soha nem tudtuk meg a választ, hogy milyen különös lény is volt Pom Pom, a Csukás István által írt és Dargay Attila által rendezett mese főszereplője. Az 1980-ban legyártott, 26 résznyi, 8 perces mese során az iskolából hazafelé tartó Picurt szórakoztatta Pom Pom a meghökkentő, mókás és elgondolkoztató történeteivel, melyeknek leggyakoribb szereplője az édességfüggő madár, Gombóc Artúr.

A teljes anyagért klikk.

Várjuk a véleményed
Pityke őrmester - íme a teljes rajzfilm

Pityke őrmester – íme a teljes sorozat

Itt az újabb Vuk kvíz – megy a telitalálat?