in

Országos Rajzfilmünnep 2020 – Fontos infokat közöltek a szervezők

Klasszikusokkal és a legújabb animációkkal jön a VIII. Országos Rajzfilmünnep

“2020. november 13-15 között ismét megrendezzük az Országos Rajzfilmünnepet, ami régi klasszikusokkal és a legújabb kedvencekkel szólítja meg a kicsiket és a nagyokat.

Idén negyven éves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a VIII. Országos Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg. A háromnapos rendezvényen a nagysikerű rövidfilm mellett többek között az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora is vetítésre kerülnek.

Ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is gazdag filmkínálattal készülünk: az MTVA több klasszikusával is nosztalgiázhattok, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme és a Kockásfülű nyúl. Emellett a Kecskemétfilm három legendás sorozata, a Magyar népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Cigánymesék epizódjait is láthatjátok. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek közötta Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történeteivel találkozhattok. A sorozatok mellett egészestés –  új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek a kínálatban.” – közölték a szervezők

A Rajzfilmünnepen a kortárs magyar animációs és műhelyek és egyetemek válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei is bemutatkoznak, izgalmas szórakozást nyújtva a felnőtt közönségnek is. Egy másik válogatásban a filmfesztiválok best of-jai várnak titeket, mint a Hortobágyi darumese, a Szuper malac és űrpatkány és a Kipp-kopp a hóban. És ez még nem minden, 2020 két legfrissebb animációs sorozata, a NASZREDDIN HODZSA meséi és a Mitch-Match néhány epizódját is elhozzuk nektek.

A 13. században élt bölcs, Naszreddin tanmeséin alapul a NASZREDDIN HODZSA meséi. Főszereplője a bolondos bölcs, Naszreddin, aki mindenki eszén túljár. Első pillantásra egyszerű, humoros történeteket, vicceket látunk, mögötte azonban felfedezhetjük azok sajátos, morális üzenetét, ez alatt pedig az örök emberi mondandóknak egy még mélyebb rétegét. A Kúnos Ignác turkológus gyűjtése alapján készült mesesorozat rendkívül közvetlen, szórakoztató, és tanulságos, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott.

Egy hétköznapi tárgy, egy szál gyufa a MITCH-MATCH sorozat főszereplője, aki a sorozat minden egyes epizódjában útnak indul, és sok-sok különös, játékos és fantáziadús kaland végén mindig visszatér a gyufásdobozba. Egyetlen szál gyufa, egyszerű használati tárgy, egyúttal végtelen lehetőség a játékra, a fantázia szabadon engedésére.

A közel 200 film közt minden korosztály talál kedvére valót: az óvodások játszva tanulhatnak a Dúdolóval és a Pocoyóval, az iskolások visszautazhatnak a múltba a Magyar csaták sorozattal, a szülők és a nagyszülők pedig újra átélhetik gyerekkorukat a Pityke vagy a Mikrobi epizódjaival. Így a Rajzfilmünnep kellemes szórakozás lesz az egész családnak.

Várjuk a véleményed

Napút-díjat kapott Jankovics Marcell, rajzfilmrendező

Mai gegekkel nevettet az új magyar rajzfilmsorozat, a Naszreddin hodzsa meséi