in

Schubert Éva nem kíván többet nyilatkozni

Ki sem mozdul lakásából Schubert Éva Kossuth-díjas színésznő.

A 86 éves érdemes művész csodálatos karriert ért el tartalmas életében, és nem csak a felnőtteknek szóló filmekben és színdarabokban bizonyított, hiszen több rajzfilmben is hallhatjuk hangját. Többek között ő szólaltatta meg a Frakk, a macskák réme-című négy évadot megért sorozat bajkeverő Lukréciáját.

Schubert Éva leánykorában egyáltalán nem színésznek készült. Arra vágyott, hogy tanár vagy orvos legyen, de mivel az angolkisasszonyokhoz járt gimnáziumba, a kommunista rendszer osztályidegennek tekintette, így kénytelen volt más hivatás után nézni.

Így választotta a színészmesterséget, ezért tulajdonképpen a politikának köszönhetjük a zseniális művészünket, akivel szinte egybe is forrt a fekete macska. Ő maga egyébként kifejezetten kedvelte a sorozatot, ugyanis a macskák és a címszereplő vizsla örökös harcán keresztül tökéletesen leképezte az emberi társadalmat.

A most 86 éves színésznő lakása rabjaként éli életét, és állandó felügyeletre szorul. Az ápolóján kívül leginkább lányával tartja a kapcsolatot, aki amilyen gyakran csak teheti, édesanyja mellett tölti az idejét.

Szerettünk volna az ünnepelt művésznővel interjút készíteni, de csak gyermekét értük el telefonon, aki közölte: édesanyja már nem kíván többé nyilatkozni.

Várjuk a véleményed

A kockásfülű nyúl – A fényképezőgép

Pom Pom meséi – érdekességek a sorozatról