in

Rangos filmes versenyen debütál a magyar animációs film

A Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál Bucsi Réka új animációs filmje, a Love. Az előző munkája, a Symphony no. 42 is itt kezdte meg a nemzetközi karrierjét, és elég szép ívet futott be, ugyanis a film szerepelt a Sundance-n is, és rajta volt azon a kilences shorlisten is, amiről az Oscar-jelölt animációs kisfilmeket válogatják.

A ­Love mostani meghívása azért is nagy szó, mert a Berlinale úgynevezett általános fesztivál, tehát nem kizárólag animációs művekre szakosodott mustra, így a film többnyire fikciós és élő szereplős művekkel száll harcba február 11–21. között a patinás Arany Medvéért.

Az új film, a Love címének megfelelően a szerelemről mesél, szürreális hangulatban. A Symphonyhoz hasonlóan nem hagyományos eszközökkel meséli a történetet, hanem egy távoli bolygón játszódik, amely egy külső hatás következtében elkezd átalakulni és hatással lenni az ottani élőlényekre.

Bucsi Réka 1988-ban született és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, a Symphony no. 42 volt a diplomafilmje. A Love hazai gyártója a Boddah, amelynek Bucsi Réka és Osváth Gábor producer mellett Rév Marcell és Szimler Bálint a tagjai. A filmet Magyarországon a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatta, míg francia részről a CNC és az ARTE segítette az alkotókat. A magyar szakemberek mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak dolgoztak rajta.

Forrás: Index.hu, nol.hu

Várjuk a véleményed

Minimax – ezek voltak a népszerűek 2015-ben a csatornánál

Jön a Love című animációs film – nézz bele