in

Pár érdekesség A nagy ho-ho-horgász rajzfilmről

Jöjjön pár érdekesség A nagy ho-ho-horgász rajzfilmről.

A nagy ho-ho-horgász magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Dargay Attila és Füzesi Zsuzsa rendezett.

A forgatókönyvet Csukás István és Sajdik Ferenc írta, a zenéjét Pethő Zsolt és a 100 Folk Celsius együttes szerezte, a főszerepben Balázs Péter és Mikó István hangja hallható.

A sorozat két főszereplője A nagy ho-ho-horgász és a Főkukac. A sorozat két évadból állt (mindkettő 13 epizódból). Az első 1980-ban, a második 1986-ban készült.

A sorozat két szériából készült. Az első évad 1980-ban, a második évad pedig 1986-ban készült el a Magyar Televízió megrendelésére.

A mindenre elszánt nagy ho-ho-horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint Főkukac. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön. Télen persze akváriumokból, háztetőről, kéményből, fürdőkádból és szökőkútról is ki tudnak horgászni kifáradhatatlanul és észszerűen.

Nagylemezen is megjelent

1985-ben készült, majd 1986-ban megjelent a Pepita hanglemez kiadónál A nagy ho-ho-ho-horgász című hanglemez a 100 Folk Celsius együttestől, amely a rajzfilmsorozat alapján készült[1] Country-stílusban. Aranylemez lett.

A hagyományos country-stílus előadásmódjával egyre több, gyermekeknek szóló koncertet adtak, aminek eredményeképpen 1988-ban megkaptak a magyar hanglemez-kiadók eMeRTon díját. A főcímdal zenéjét Pethő Zsolt szerezte, a dalszöveget Csukás István írta.

Várjuk a véleményed

Ez óriási A nagy ho-ho-ho horgász dalára buliztak a fiatalok

Érdekes! A nagy ho-ho-ho horgász dala gitáron