in

Ma Minimax premier: érkezik a 7 törpe és én

Teljesen új televíziós műfajt hoz a képernyőkre a Minimax.

A ”7 törpe és én” című hibrid sorozat alapja a nagy klasszikus mese, a “Hófehérke”. A Grimm-testvérek egyik legszebb története azonban modern fordulatot vesz: a klasszikus sitcomot ideális arányban „mixeli” az animációval és a mesék világával, ezzel egy egészen új televíziós műfaj jött létre.

A 7 törpe és én Magyarországon először október végétől látható a Minimaxon. Bemutatója: október 31.

„A 7 törpe és én a legjobbat ötvözi az élőszereplős sitcomokból és az animációs filmekből” – vallják a hibrid sorozat alkotói. A nemzetközi koprodukcióban készülő, 26 részes élőszereplős mesesorozat valós és rajzolt szereplői egyaránt viccesek, különlegesek és mesébe illők.

A főszereplő, Hófehér az átlagos, mai 11 éves kislányok életét éli, mégis van valami, pontosabban valaki(k), aki tündérmesévé varázsolják a hétköznapjait: Hófehérke hét törpéje ugyanis együtt él Hófehér családjával. Persze ez nem is olyan meglepő, ha valaki Hófehérke ük-ük-ük-ükunokája….

A 7 törpe és én totális újdonságnak számít a televíziózásban. A 26 perces epizódokban nem csupán a műfajok keverednek, de a szereplőgárda is a filmes világ különböző területeiről érkezett.
Hófehér anyukáját az a svéd Josefin Asplund játssza, aki első filmszerepét egy, a vígjátékoktól igen távolálló filmben, A tetovált lányban kapta, ahol Daniel Craiggel szerepelt együtt.

Hófehér apjának – a sorozat készítői szerint egyben a 8. törpe – szerepében a francia születésű, olasz Flavio Parenti tűnik fel, akit többi közt a Szerelmes lettem című moziban és Woody Allen Rómának szeretettel című filmjében is láthatott a magyar közönség.

Ez utóbbi szerepe, Michelangelo alakja juttatta az alkotók eszébe, amikor Hófehér cukrász apjának karakteréhez kerestek megfelelő színészt.

A klasszikus mesét nemcsak új módon meséli a sorozat, hanem a hét törpe alakjait is újragondolja, és újrarajzolja, így éled újjá az egyik legszeretettebb tündérmese.

A 7 törpe és én című újdonságot Magyarországon először a Minimax vetíti, október 31-től.

Várjuk a véleményed

Aladdin az M2-n: időpontok itt

Hollósi Frigyes mesét mond – A nagy papucs tolvaj