Mesés sorozat! 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal

Hirdetés

A 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal (eredeti cím: La vuelta al mundo de Willy Fog, ’Willy Fog világ körüli útja’) spanyol–japán televíziós rajzfilmsorozat, amely 1983-ban készült Jules Verne regénye alapján.

A szereplőket mind különböző állatok formálják meg, Willy Fog például oroszlán. Először a Spanyol Televízióban vetítették. Zenéjét a Mocedades együttes adja elő. A történet Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényén alapul.

Cselekmény

Willy Fog, a feddhetetlen angol úriember fogadást köt klubja többi úriembertagjával, hogy nyolcvan nap alatt megkerüli a Földet, bizonyítva, hogy a közlekedés mennyit fejlődött az utóbbi időszakban. Mivel mindene a pontosság egy jelentős pénzösszeget kockáztatva megfogadja, hogy Kelet felé elindulva Európa, Ázsia, a Csendes-óceán, Észak-Amerika és az Atlanti-óceán keresztülutazásával pontosan nyolcvan nap múlva a klubba fog visszaérkezni.

Tüstént nekiáll csomagolni, hogy új inasával, Rigodónnal és kis barátjával, Ticóval útra keljenek. Dolgukat azonban nehezíti Transfer, egy galád figura, akit Fog klubbéli ellenlábasa fogad fel, hogy ahogy csak lehet szabotálja Fog útját, valamint nyomában lohol még Dix, a Scotland Yard nyomozója, lomha társával, Bully-val, akik le akarják tartóztatni, mert Fogot gyanúsítják az Angol Bank kirablásával. Kalandos útjuk során megmentik Romy hercegnőt is, hogy együtt utazzanak tovább, és a kalandok folytatódnak, miközben az idő folyamatosan szorít…

Eltérések az eredeti regénytől

Az egyik legfontosabb eltérés a regénnyel kapcsolatban, nem más mint, hogy a sorozathoz három új karaktert találtak ki (Tico, Bully, és Transzfer), továbbá egyes szereplők nevét megváltoztatták. De ennek ellenére mégis a legpontosabb feldolgozása a regénynek.

A másik legfontosabb eltérés, hogy a legtöbb akadályt Transzfer állította. Továbbá a sorozat sokkal részletesebben meséli el a történetet, mint a regény. Figyelemre méltó megemlíteni, hogy a 19. és a 20. részekben történt incidensek (a bivalyok átkelése a vasútvonalon, az összeomló híd, és az indiánok támadása), csak puszta véletlen volt a regényben.

Várjuk a véleményed
.