in

Megunhatatlan! Megható jelenetek Az oroszlánkirályban

Az oroszlánkirály, kivételes helyet foglal a szívemben, és ehhez szintén gyermekkori emlékek fűződnek. A mesét nem egyszer és nem kétszer láttam már, mert egyszerűen megunhatatlan.

A rajzfilmben nagyon sok poénos jelenet lesz, főleg ha majd Timon és Pumba felbukkan, viszont az érzékeny lelkűek is készüljenek fel, mert lesznek benne megható jelenetek is. A történet jól kitalált és felépített olyannyira, hogy nagyon magával tudja ragadni az embert. Látszik, hogy a készítők beleadtak apait-anyait, a karakterek szerethetőek, a történet fantasztikus.

Az oroszlánkirály ebben az évben töltötte 22. születésnapját, de az idő egyszerűen nem látszik meg rajta. A főcímzene a kedvenceim közé tartozik sok más betétdallal együtt. Szerintem alig akad olyan ember akinek ne tetszene ez a remekmű. Ajánlom mindenkinek az alkotás megtekintését, nem fogtok csalódni benne.

Az Oroszlánkirály (angolul: The Lion King) egy 1994-es amerikai animációs film a Walt Disney Feature Animation készítésében és a Walt Disney Pictures forgalmazásában jelent meg.

A szövegeket Tim Rice írta, a csodálatos filmzenét pedig Hans Zimmernek köszönhetjük, amiért Oscar-díjat is kapott, továbbá a film egyik betétdala is elnyerte az aranyszobrot. A Disney 32. egész estés rajzfilmje a harmadik legnagyobb bevételt hozó animációs film (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind pedig világviszonylatban is.

Az oroszlánkirály eredetileg “A dzsungel királya” címet viselte a készítés korai szakaszában. Az animátorok a rajzfilm érdekében hús-vér állatokat tanulmányoztak, a készítők közül pedig voltak olyanok akik Afrikába utaztak csak azért, hogy megfigyeljék azt a természetes környezetet, amelyet a filmben is bemutatni kívántak. Az alkotók a film készítése során új módon tudták bemutatni elképzeléseiket, melyet a számítógépek nagy jelentőségű használata segített elő.

A legfontosabb jelenet a vadállatok menekülése volt. Számos különböző állat karakterét alkották meg egy 3D-s számítógépes program segítségével, amely megszázszorozta és a kézzel rajzoltság látszatával is felruházta őket, mindemellett egy véletlenszerű útvonalat is kijelölt a hegyoldal lejtőjén, hogy a csorda valódi és megjósolhatatlan mozgásának érzékletét keltsék. Hasonló sokszorosítást alkalmaztak a “Készülj hát” dal közben, amikor több száz ugyanolyan hiéna menetel.

A készítők az oroszlánkirályt csak másodlagos projektnek tekintették a Pocahontas mögött, mivel épp egy időben készítették mindkettőt. A Disney Feature Animation több munkatársa is a Pocahontast részesítette előnyben, mivel akkor úgy gondolták ez sikeresebb és elismertebb lesz az Oroszlánkirálynál. De tévedtek. Ugyanis amikor mindkét film a mozikba került, az oroszlánkirály sokkalta több pozitív visszajelzést kapott a közönségtől és messze nagyobb bevételt ért el a Pocahontasnál, noha mindkét film sikeresnek bizonyult.

A rajzfilm főszereplője, Simba, egy fiatal oroszlán aki kezdetben szülei segítségével tanulja meg az afrikai szavannákon, hol a helye az élet körforgásában, ezalatt számos akadállyal meg kell küzdenie, hogy majdan ő lehessen a törvényes király, aki az állatok felett fog uralkodni. A film kezdetén Rafiki, a mandrill sámán bemutatja Simbát, Mufasa király és Szarabi királynő fiát a Trónszirt körül gyülekező állatalattvalóknak.

A király fivére, Zordon azonban rájön, hogy a kis Simba születésével elvesztette a jogot, hogy ő lehessen a király, ezért azt tervezi megöli saját fivérét és a fiát. Hogy sikerül-e Zordonnak megvalósítania gonosz tervét, az a rajzfilmből kiderül.

Korábban a Disney animációs filmek dalaiban ismeretlen énekesek hangjai csendültek fel, azonban a rajzfilm már ismert amerikai színészeket szólaltatott meg, mint pl. Whoopi Goldberg, Rowan Atkinson és Jeremy Irons. A rajzfilm kiváló magyar szinkronhangot kapott, melyben Simba magyar hangja: Stohl András.

Forrás: http://varazslatosmesefilmek.blog.hu/

Várjuk a véleményed

Meserajzoló pályázat indul gyermekek számára

Ma este Az oroszlánkirály a tévében