in

Lányával dolgozik Haumann Péter a zseniális rajzfilmben

Saját lánya ellen fordul Haumann Péter. Persze csak a Hupikék törpikék című rajzfilmsorozatban, de mindenképpen érdekes, hogy a világszerte népszerű mese újraszinkronizált változatában apa és lánya is szerepet kapott.

Mint a negyvenéves korosztály legtöbb tagja, annak idején Petra is a kedves törpök történetén nőtt fel. Számára különös élményt jelenthetett, hogy szeretett édesapja hangján szólalt meg a széria főgonosza, a mindig rosszban sántikáló, de rendre mellé is fogó Hókuszpók.

A Hupikék törpikék a 80-as és 90-es években a Magyar Televízió képernyőjén volt látható Magyarországon, aztán a kereskedelmi csatornák megjelenése után az RTL Klub sugározta. Jelenleg a Kiwi Televízió nézői láthatják.

A mese népszerűsége az eltelt évtizedek ellenére sem változott. A mai felnőttek büszkén és szeretettel mutatják meg gyermekeiknek, hogy ők annak idején melyik rajzfilmet nézték heti egy alkalommal.

A történet a mai lurkókat is lenyűgözi, ráadásul van valami, ami a szériában a fiatal felnőttek számára is újként hat: a figurák hangja.

Mint azt minden igazi Hupikék törpikék-rajongó tudja, Törpillát, a kedves törplányt eredetileg Hókuszpók teremtette, hogy a törpök közé beépüljön és a varázslót elvezesse Aprafalvára, a lakhelyükre. Törpapa azonban a varázslatot megfordította, és a gonosz lényből a törpnemzetség teljes jogú tagjává vált.

Az új változatban Törpillát Málnai Zsuzsa helyett Haumann Petra szinkronizálja, ám a kopasz, mindössze egyetlen foggal bíró mágus szerepére ismét Haumann Pétert kérték föl.

Várjuk a véleményed

Juss hozzá! CD-n a híres rajzfilmslágerek

Meghökkentő! Hatalmas lett Gombóc Artúr csokiszobor