in

Frakk, a mese, amely kiválóan tud szórakoztatni

A mai mesénk megint egy magyar klasszikus lesz, amit szintén nagyon szerettem réges-régen. De meg merem kockáztatni, hogy nincs olyan, aki nem tudja ezt a fantasztikus mesét imádni. – kezdi a varazslatosmesefilmek.blog szerzője.

Ez a kedves kis mese is azok közé tartozik, amit újra meg kellett néznem, mert olyan régen láttam már, a kisgyermekeket le fogja kötni az biztos. Nem is húznám tovább a szót, a mai mese amit bemutatnék a Kedves Olvasónak:

Frakk, a macskák réme (1972)

Hogy ez a komisz Frakk, -aki egyébként egy magyar vizsla-, valóban a macskák réme, azt nem tudom, viszont azt  észrevettem, hogy a vele egy háztartásban lakó két macska előszeretettel szereti csőbe húzni Frakkot. Persze ha Frakk üldözőbe veszi őket, már rögtön nem olyan muris a helyzet. Frakk és az “álszent” macskák tehát gyakran összekapnak, ezzel bosszantva Károly bácsiékat, akik néha még maguk sem tudják mit csináljanak a komisz háziállatkáikkal. Amúgy a jószágoknak is megvan a maguk gazdija: Frakk, Károly bácsié, a két cica – név szerint Lukrécia és Szerénke- pedig Irma nénié. A  mesében Frakk és a macskák is tudnak beszélni.

Ez a három állat egyébként hasonlítanak a rossz gyerekekre. Állandóan valami rosszaságon törik a fejüket, de főleg a két macska. A két cica közül Lukrécia a gonoszabb, Szerénke pedig azt hiszem benne van a nevében szerényebb és butuskább is. De közös vonás is van bennük: lusták,  szemtelenek, soroljam még? A másik dolog, hogy nagyon elvannak kényeztetve. Irma néni  bolondul értük, de Károly bácsi néha át lát azon a bizonyos szitán, hogy ki(k) a baj legfőbb okozói az egyes epizódokban.

A Frakk, a macskák réme című mesének, Bálint Ágnes írta a forgatókönyvét.

Ez a rajzfilmsorozat 4 szériából áll, ezek mindegyike 13 epizódosak és a Pannónia Filmstúdió gyártotta le. Az első epizódot 1972. december 23-án mutatták be a Cicavízióban szombat esténként.

Az egyes epizódok 10 perc körüliek és mindegyik külön történettel rendelkezik. A főcím dalát Pethő Zsolt szervezte, ahogy az epizódok aláfestő zenéjét is. Az epizódok aláfestő zenéit egy Hammond orgona szolgáltatja.

Forrás: http://varazslatosmesefilmek.blog.hu/

Várjuk a véleményed

Szandi így mesélt gyerekeinek

Mese Rumcájszról, aki mindig túljárt a főnemes eszén