in

Emlékszel erre? Egér a Marson

Az Egér a Marson egy gyermekek számára készített mesekönyv, valamint egy ugyanezen címmel megjelent rajzfilmsorozat.

A német nyelvű változatot először 1976. január 7-én sugározta a Bajor televízió. A sorozat 52 részből áll, mindegyikük ötperces. Ausztriában az ORF adó a Betthupferl nevű gyerekprogram keretein belül tűzte műsorra. Az egér kalandjait tulajdonképpen egy ötletpályázat szülte, ahol 22 000 munkát küldtek be öt országból.

A rajzfilm maga egy német-osztrák-svájci-magyar-jugoszláv koprodukció Gabi Kubach és Peter F. Bringmann vezetésévél. – írja a wikipédia összeállítása.

A rajzfilmet Magyarországon rendezték. A rajzfilm DVD-n német nyelven 2006. augusztus 25-én jelent meg, a lemez a második széria epizódjait tartalmazza. Az első széria DVD-je 2007 januárja óta kapható.

Az egér eredetileg a Cape Canaveral légibázison élt, de egy induló rakétával véletlenül fellőtték a Mars bolygóra, ahonnan nem tudott visszatérni.

A Marson szomszédaival, egy marslakóval és egy vakonddal sok kalandot élnek át. Vigyáznia kell azonban, hogy ne egyen sok piros-fehér csíkos, a Mars fáin növő cukorból készült sétapálcát, mert ettől hatalmasra nő.

Egér a Marson vélemények

Azok, akik a zsákos ember említésével, vagy a megállj csak, majd hazajön apád formulával nem tudták megtörni gyermeküket, vagy egyszerűen csak biztosra akartak menni, mindig lehetőséget teremtettek porontyuk számára, hogy az Egér a Marson aktuális epizódját megnézhessék. – írja a konyves.blog.hu.

A történet egy bűnös egérről szólt, aki féktelen torkossága miatt nagyobbra nőtt, mint az ismert emlős állatok bármelyike. Mellékbüntetésként a Mars bolygón kellett lehúznia egy jókora időszakot. Nem emlékszem, hogy pontosan mennyit, de hosszabbnak éreztem, mint két nyári szünet. Az egér kíváncsi természetű volt, és szerette a társaságot. Ezért az alkotók számára evidens volt, hogy egy sivár, ingerszegény planétán kell elhelyezni, ahol gyakorlatilag senkivel nem tud találkozni.

Büntető mesék – Egér a Marson

Sok mesénél nem szúrt szemet az őrület, de a német-osztrák-svájci-magyar-jugoszláv koprodukcióban készült Egér a Marson esetében már gyerekként is gyaníthattuk, hogy valami bizony nem stimmel. A szerencsétlen egérke a Marson ragad, és ugyan vannak barátai, sok-sok fura lénnyel találkozik, de valahogy mégis az maradt meg bennünk, hogy magányosan kínlódik a bolygón, és keservesen sírdogál, mert nincs senkije. Felnőtt fejjel pedig kifejezetten sokkoló szembesülni a kalandokkal: az egyik részben például lezuhan egy ufó, amiből egy robot bukkan elő. Össze-visza méltatlankodik, de rágyújt egy jó pipára, és rögvest jókedvre derül. Az epizód végén a különös lények egymásnak adogatják a pipát, végül nagytotálban láthatjuk a Marsot, ahogy füst gomolyog körülötte… – áll a port.hu anyagában.

Várjuk a véleményed

Bogyó és Babóca – íme a szereplők névsora