in

Minimax – új Bogyó és Babóca részek érkeznek

“Bogyó és Babóca ÚJ részekkel március 25-től minden reggel (6:38-tól).” – kezdte a Minimax a tájékoztatót.

Bogyó, Babóca és kis barátaik újabb élményekkel gazdagodnak és a rajzfilm legújabb részeiben új szereplők is felbukkannak!

Megismerhetitek a Hörcsögöt, a kalapja vesztett Gombát, a Csillaglányt, a kis muslicákat, Bodobácsot és Fricit.

Bogyó és Babóca 2010-ben indult

A Bogyó és Babóca – 13 mese 2010-ben bemutatott magyar animációs film M. Tóth Géza rendezésében, amely Bartos Erika azonos című mesekönyvsorozatából készült adaptáció. A mesélő, Pogány Judit több mint hetven figurának kölcsönzi hangját.

Az M. Tóth Géza által vezetett, KEDD Animációs Stúdió kezdeményezésére készült a sikeres mesesorozatból az animációs filmváltozat. A tizenhárom részes művet televízióban kívánták vetíteni. A próbavetítéseken – váratlanul – moziban is nagy sikert aratott, és 2010-ben a 3. legnézettebb magyar film lett.

A Bogyó és Babóca epizódjai nagy sikerrel szerepeltek hazai és nemzetközi filmfesztiválokon is. A tücsök hegedűje című epizód elnyerte a legjobb rövidfilm díját a világ egyik legrangosabb gyerekfilmes eseményén, a 11. Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon, Csiangjinban. A Bogyó és Babóca mesék továbbá versenyfilmként szerepeltek a csehországi Zlín Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál programjában, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, a baszkföldi Animabasauri fesztiválon, és az Anifest Rozafa programjában, számos más fesztivál mellett.

A rajzfilmsorozatot szlovén, szerb, román és cseh nyelvre is lefordították, és nagy sikerrel sugározták a különböző országokban a Minimax televíziós csatornán. Jelenleg az angol nyelvű változat utómunkái zajlanak.

Várjuk a véleményed

Visszatér a képernyőre ALVINNN!!! és a mókusok

Itt a Puskás Ferenc mesekönyv – érdekességek a könyvről