Retró főcímek: Bob és Bobek

Hirdetés

Retró főcímek: Bob és Bobek címmel közölt rövid anyagot 2008-ban a https://comment.blog.hu.

Az ilyen mesékben a legérdekesebbek mindig a nyugtalanító kérdések: hogyan került az a két nyúl a cilinderbe? Otthagyta őket valahol egy bűvész, és azóta ott laknak? Mindenesetre Bob és Bobek egy cilinderből ugrottak elő minden epizód elején, Bob egészség- és munkamániás volt, Bobek volt a szimpatikusabb, aki inkább az alvást preferálta.

Nem idézzük a klasszikus párbeszédet, mert úgyis mindenki kívülről fújja, azt viszont elmondanánk, hogy a neten fellelhető szegényes információmorzsákból mit sikerült kiszemezgetnünk. A Bob és Bobekből két nagyon hosszú széria készült. Az első, a klasszikus, 1978-tól indult és 39 részt foglalt magába. A második, a Bob és Bobek a repülőszőnyegen című néhány éve készült el, ebben a két nyúl a világ körül utazik 52 epizódban. A sorozatot három rendező jegyzi,

Václav Bedřich, Miroslav Walter és Ivo Hejcman. Václav Bendrich rendezte egyébként a Tündér Amálkát és a Maxipes Fíket, aminek magyar címére már nem emlékszem, de ő rendezte a cseh esti mese főcímét is, amiről a múltkor már írtunk egy bejegyzést. Videónkon egy ősrégi Bob és Bobeket nézhetünk meg, a stáblista végén még a három kisgyerekes logó is ott díszeleg.

Forrás.

http://ezsmusicdigital.com/album?id=464

Várjuk a véleményed
.